Kot je zapisala notranja ministrica, sta pravna država in enakost pred zakonom postulata, na katera vsaj navidezno prisega vsa slovenska politična srenja. Še pred dnevi v parlamentu po njenih navedbah ni bilo ene politične opcije, ki se ne bi zaklinjala, da podpira učinkovitejši boj proti korupciji. "Kadarkoli pa roka pravice zahteva enakost pred zakonom tudi za močne ljudi, pa organi odkrivanja in pregona doživijo politični pogrom in diskreditacijo," opozarja.

Kresalova opozarja, da je bila v zadevi Prijatelj-Jelinčič-Pogačnik tudi sama brez kakršnih koli dokazov obtožena političnega vplivanja na policijo. "Tega ne morem sprejeti niti kot dostojno niti kot dopustno samoobrambo vpletenih. O njihovi krivdi ali nedolžnosti v demokratičnih in civiliziranih družbah odločajo sodišča," navaja ministrica.

Zatrjuje, da ne začenja ali končuje policijskih postopkov niti vanje ne posega. Prav tako ne posega niti v delo tožilstva, ki v tem in vseh podobnih primerih usmerja policijo, niti v delo preiskovalnega sodnika, ki je izdal sodne odredbe za izvedbo preiskovalnih dejanj, je zapisala. Kot še navaja, ima takšnega blatenja dovolj, saj svoje delo opravlja "strokovno in etično".

Od predsednika SNS Zmaga Jelinčiča zato pričakuje, da se ji bo opravičil, v nasprotnem primeru pa napoveduje postopke na sodišču.

Jelinčič je že v torek ob robu kriminalistične preiskave zaradi suma gospodarskega kriminala, korupcije in izsiljevanja v državnem zboru novinarjem izjavil, da gre v preiskavi za "udarec Kresalove". V poslanski skupini SNS pa so danes zapisali, da z "ogorčenjem opazujejo pritlehno podtikanje kriminalnih dejanj podkupovanja" predsedniku stranke Jelinčiču. Ob tem ocenjujejo, da v ozadju stoji stranka LDS in Kresalova.