Politične skupine so ujete v obtoževanje drug drugega za krizo, namesto pozitivnih rešitev pa smo se usmerili v iskanje in poudarjanje napak drugih, opozarja Dimovski. Vendar je, kot pravi, treba ukrepati takoj, in ne več tratiti časa za delitve. Njegova ključna kritika vladi sta negativna gospodarska rast in siromašenje ljudi. Napoveduje, da bodo spremenili slovensko gospodarstvo in zakonodajo ter odpravili birokracijo, pritegnili naložbe iz tujine, prenovili izobraževalni sistem, zgradili nov zdravstveni sistem... "Ustvariti moramo nov začetek, ki bo podlaga za uspešno in varno prihodnost za vse državljane," pravi Dimovski, ki bo danes na MNZ vložil vlogo za registracijo stranke - ta namreč, kot poudarja, po ustanovitvi potrebuje še "certifikat o rojstvu".

Na vprašanje, kam se bo stranka umestila v slovenskem političnem prostoru, nekdanji minister za delo odgovarja, da stranka ni ne leva ne desna, temveč je stranka, ki ne želi deliti, v središče pa postavlja človeka. Politiki preteklosti zavajajo ljudi, pravi Dimovski, a na vprašanje, kdo so to, ne ponudi odgovora, saj poudarja, da ne želi izključevati nikogar.

Okoli nekdanjega dolgoletnega člana Pahorjevih socialnih demokratov so se na sobotnem ustanovnem zboru (kjer so poleg izvolitve Dimovskega za predsednika sprejeli še statut in program stranke) zbrala v politiki in gospodarstvu neznana imena. Med približno 150 ustanovnimi člani tako rekoč ni bilo prepoznavnih obrazov - teh, kot pravi Dimovski, niti niso vabili, saj ne želijo delitev na naše in vaše. Med redkimi prepoznavnimi obrazi smo tako na sobotnem ustanovnem zboru naleteli na davčnega inšpektorja Đorđeta Perića (znan sicer po svojem sporu z nekdanjim prvim možem Dursa Ivanom Simičem) ter Ivana Cenclja , ki je bil pred dobrima dvema letoma ob ustanavljanju stranke Zares edini protikandidat Gregorju Golobiču za vodenje stranke.

O tem, ali bo stranka nastopila na lokalnih volitvah prihodnje leto, je še prezgodaj napovedovati, pravi Dimovski. Zagotovo pa ciljajo na državnozborske volitve, ki bodo čez tri leta. Kako se bo stranka financirala, še ni jasno. Stroške za sobotni ustanovni kongres v višini od 1800 do 2000 evrov pa je Dimovski pokril kar sam.

Predsednik Slovenske unije je iz Pahorjeve SD izstopil prejšnji teden. Razlogov, zakaj se je razšel s Pahorjem, ni pojasnil. V SD ustanovitve stranke niso želeli komentirati. Predsednik največje opozicijske stranke, SDS, Janez Janša pa je dejal, da bodo ustanovitev nove stranke lahko komentirali, ko bodo videli njen program in kako se ta uresničuje. Glede na to, kar je razbrati iz medijev, pa kaže, da se je članstvo nabralo z vseh vetrov, tako da je vnaprej nemogoče soditi kar koli, še dodaja Janša.