Po tistem, ko je Bled z državo podpisal protokol o zgraditvi južne obvoznice, gredo Blejcem lasje pokonci ob novem morebitnem scenariju za obvoznico, saj naj bi jo začeli graditi šele leta 2012 in ne letos ali vsaj prihodnje leto.

Blejski župan Janez Fajfar pravi: "Ljudje bodo ponoreli, če se to zgodi. Politično smo se poenotili, delujemo na vseh ravneh, da ne bi bilo zamujanja, toda proračunski obeti zdaj niso najboljši in možnost za uresničitev vidimo tudi v rebalansu proračuna. Edino dobro je to, da odgovorni razumejo, kaj za turizem pomeni obvoznica, da nas podpira stroka in da v kraju končno vsi skušamo pomagati."

Zapletov pa ne manjka niti na samem Bledu. Pri obvoznici proti Bohinju po južni strani bo potrebno krožišče, to pa že razburja nekatere krajane. Porušiti bo namreč treba dve hiši (ena je sicer že odkupljena), spremembe pri časovnem načrtu graditve obvoznice pa lahko stvari še bolj zapletejo: "Pogovarjamo se z ljudmi in skušamo skleniti pravi dogovor, vendar je prvi pogoj za 25 milijonov vredno naložbo pridobitev zemljišč, ki jih odkupuje država," opozarja župan Fajfar.

Kot da to ne bi bilo dovolj, bo Bled leta 2011 organizator svetovnega prvenstva v veslanju in prometni zamašek bo eden večjih težav organizatorjev. Vsako turistično sezono se od vstopa na Bled do odcepa proti Bohinju ponavlja enak prizor - kraj z dokaj kakovostno turistično ponudbo se duši v pločevini. Če bi se začetek urejanja teh problemov res odmaknil za leto ali dve, bi bilo to za Blejce zelo hudo in ni izključeno, da domačini ne bi ceste preprosto zaprli.