Na prvi pogled je v 50 let starem predoru največji problem predstavljala pronicujoča voda v predor. Ob natančnejšem pregledu in sondaži pa se je pokazalo, da je drenažni sistem starega predora zamašen in da bi to lahko povzročalo tudi odpadanje betonske obloge.

Ob pranju predora so našli mesto, kjer je notranja betonska obloga odstopala od nosilne primarne obloge za približno pet centimetrov, zaradi česar so začasno ustavili dela v predoru, MOL pa se je odločila za trajno sanacijo predora.

Janković je sprva zaključek sanacije predora napovedal za konec oktobra. Kot je pojasnil v prvi polovici oktobra, se je prenova zaradi nepredvidenih del končne obdelave cestišča in namestitve signalizacije ter razsvetljave zavlekla in podražila.

Župan je na torkovi novinarski konferenci poudaril, da so posamezne faze razpisali etapno samo zaradi hitenja, da bi bila čim prej narejena obloga, ki se mora sušiti. SCT je izvedbo sanacije obloge predora končal enajst dni pred rokom, in sicer 19. oktobra. Za signalizacijo in razsvetljavo v predoru je nato za 1,1 milijona evrov poskrbela Javna razsvetljava, ki ima za to koncesijo, za obdelavo cestišča pa je občina s podjetjem SCT podpisala aneks k pogodbi v vrednosti pol milijona evrov.

Delavci so v predoru delali 24 ur na dan, danes bodo zaključili še z označbami in urejanjem prehoda za pešce na Kopitarjevi ulici, zvečer pa bodo predor uradno odprli. Takrat se bodo po Jankovićevih besedah zahvalili tudi prvemu možu podjetja SCT Ivanu Zidarju.

S tem pa prenova okoli 480 metrov dolgega predora še ni povsem zaključena, treba ga je namreč še prebarvati. Po Jankovićevem predlogu naj bi to naredili prihodnje poletje, ko se bo betonska obloga dobro posušila. Predor bi tako zaprli za en teden.