Ali sta tudi onadva morala loviti svinčnike po mizi, nam ni uspelo izvedeti, je pa ministrica potrdila, da so ji koprski policisti med drugim potožili tudi zaradi stavbe. Ker je stavba v lasti Mestne občine Koper, je zadeva še toliko bolj zapletena. "Posodobitve in posegi v prostore, ki niso last RS, niso možni, zato to še poslabšuje pogoje dela, saj vlaganja v sklopu investicijskega vzdrževanja niso mogoča," so pojasnili na notranjem ministrstvu in dodali, da imajo na območju PU Koper nekaj objektov, ki jih bodo uvrstili v program odprodaje državnega premoženja in tako pridobljena sredstva namenili za izgradnjo PU Koper. Do takrat pa bodo morali koprski policisti očitno potrpežljivo čakati in težave reševati po svoje. Pri nekaterih se zato že pojavljajo zamisli, da bodo delovne mize protestno zvlekli na dvorišče.

V omenjeno stavbo so se koprski policisti preselili decembra 2007. Tak je bil dogovor s koprskim županom Borisom Popovičem, ki se je leta 2007 preprosto odločil, da bo nekdanjo stavbo PU Koper na Ukmarjevem trgu v središču mesta, ki je bila v lasti občine, porušil in tako koprsko promenado bolj odprl proti morju. Občina je policistom nato v zameno ponudila nekdanjo upravno stavbo koprskega podjetja Stavbenik, iz katere se je Stavbenik selil prav zato, ker se je stavba že pred leti na eni strani posedla. A to takratnega direktorja policije Iztoka Jakomina očitno ni motilo.

"Z novimi prostori smo zelo zadovoljni. Lokacija je zagotovo ustreznejša, saj smo tu pridobili več kot 120 kvadratnih metrov delovnih površin in dodatnih 30 parkirnih mest za službena vozila. Poleg tega so vse pisarne klimatizirane, kar tudi ni zanemarljivo, saj so bile v prejšnjih prostorih klimatizirane le pisarne vodilnih delavcev," je bil ob selitvi zadovoljen Jakomin, ki je čez nekaj mesecev uniformo odložil in kljub karieri policista postal tehnični direktor v Rižanskem vodovodu. Njegovi policisti pa so ostali v neprimerni stavbi. Pri tem je dober posel sklenilo tudi Primorje, saj jim je občina v zameno za upravno stavbo Stavbenika v Žusterni dodelila zazidljiva zemljišča za stanovanjsko gradnjo.