Kljub gospodarski krizi in skoraj 17-odstotni brezposelnosti v občini odgovorni pričakujejo, da bodo vseh 127 domovanj prodali v nekaj prihodnjih letih. "Stanovanja so nadstandardna, z 20-centimetrsko izolacijo in garažno hišo," pravi arhitekt Igor Jurkovnik, "v sredini soseske pa bo napol interni prostor za stanovalce in otroško igrišče."

Pritlična bivališča bodo imela atrije, nadstropna pa terase v velikosti do 50 kvadratnih metrov. Sama stanovanja so velika od 38 do 150 kvadratov in bodo cenovno dokaj ugodna. "Za kvadratni meter stanovanja, ki je večje od 60 kvadratov, bo treba odšteti 1275 evrov, za tista, ki so manjša od te površine, pa 1475 evrov," je povedal vodja prodaje, Srečko Križman. "Najdražji bo dupleks, ki je prostorsko največji in bo stal 230.000 evrov."

"V prvi fazi bo maja prihodnje leto vseljivih 57 stanovanj; v dveh vilah bo po šest bivališč, v večstanovanjskih objektih pa jih bo 45," zagotavlja vodja projekta Črtomir Vilhar. "Prepričani smo, da tudi zaradi ugodnih okoljskih razmer z izjemno gozdnatostjo ne bo manjkalo tako mlajših kot starejših kupcev od tod in drugod, ki bodo želeli ustvarjati utrip Kočevske rezidence."

Zanimanje za nova bivališča naj bi bilo precejšnje, kupna moč Kočevcev pa (čeprav prebivalci zaslužijo okoli 20 odstotkov manj od slovenskega povprečja) dovolj velika, da bodo stanovanja iz prve faze pokupili do sredine leta 2011. Lastniki si želijo pritegniti predvsem domačo populacijo, šele pozneje pa bodo razmišljali o kupcih iz drugih krajev. Nerealno je pričakovati, da bodo interesenti od drugod pripravljeni na nevarni cesti vsak dan preživeti od tri do štiri ure (toliko zdaj povprečen voznik porabi, da v jutranji in popoldanski gneči prevozi 120 kilometrov do glavnega mesta in nazaj). "Zato kupce zunaj Kočevja lahko premami predvsem ugodna cena novogradnje," meni Križman. 

Novo stanovanjsko naselje površine 5785 kvadratnih metrov je zgrajeno v neposredni bližini nakupovalnega središča in leži ob glavni cesti Ljubljana-Kočevje-Petrina. Dostop do novih domov bo za zdaj mogoč le po lokalni cesti, povečano število prebivalcev pa naj ne bi bistveno vplivalo na promet, zatrjuje Igor Jurkovnik. Niti vrtec in šola nista predaleč, saj je prvi oddaljen manj kot kilometer, do najbližje osnovne šole pa sta manj kot dva kilometra. Kočevska rezidenca, tako vsaj pravijo, je pripravljena za ljudi, ki bodo v danem okolju uživali v "kakovostnem presežku in estetiki bivanja."