Seznam je impresiven: policija in davčna uprava sta doslej vložili devet kazenskih ovadb zaradi skupno - po našem štetju - 68 kaznivih dejanj. Sodišče nam je odgovorilo, da so v preiskavi tri fizične osebe (ena izmed njih je Domen Zavrl) in šest pravnih oseb (ena izmed njih je Partner Fin, kjer je bil Zavrl direktor). Spomnimo - zgodba z Domnom Zavrlom je postala javna, ko se je inšpiciranja njegovega podjetja lotil davčni inšpektor dr. Đorđe Perić; ugotovil je, da je prišlo do velikih kršitev zakonodaje, in podal ovadbo. Perić je takrat trdil, da mu je Zavrl rekel, da je poslovno povezan s podjetjem Ivana Simiča (takrat je bil direktor davčne uprave). Kasneje je dobil Perić dvakrat odpoved zaposlitve na davkariji, vendar sta bili obe odpovedi razveljavljeni.

O zadevi Domen Zavrl oziroma Partner Fin smo v Dnevniku v zadnjih dveh letih obširno pisali. Šlo je, v poljudnem jeziku, predvsem za prevare pri obračunavanju davka na dodano vrednost pri različnih poslih. Skupni znesek naj bi presegel dva milijona evrov. Domen Zavrl, ki ga je sprva branila odvetniška družba Čeferin, je zdaj za Dnevnik nedosegljiv in tudi ni znano, kateri odvetnik ga zastopa. Slovenski organi imajo podatek, da ima stalno bivališče v Londonu, začasno bivališče pa v Ljubljani na Viču.

Sodišče podatkov o tem, katere osebe so osumljene storitve omenjenih 64 kaznivih dejanj, ne daje, saj to prepoveduje sodni red. Za zdaj torej zagotovo vemo zgolj, da je ljubljansko tožilstvo 29. oktobra 2008 pri ljubljanskem sodišču vložilo zahtevo za preiskavo, da so bili po navedbah sodišča "vsi obdolženci zaslišani, dne 17. aprila 2009 je bil izdan sklep o preiskavi, spis pa se zaradi reševanja pritožbe od 24. junija 2009 nahaja na izvenobravnavnem senatu". Iz neuradnih virov je zagotovo potrjena tudi informacija, da je Domen Zavrl naveden kot prvi med osumljenci.

Seznam sumov kaznivih dejanj, ki nam ga je posredovalo sodišče, je dolg (v celoti ga objavljamo ob članku), večinoma gre za kazniva dejanja goljufije in pomoči pri storitvi tega dejanja, poskusa goljufije, ponareditev poslovnih listin, pranja denarja ...

V omenjenem primeru je šlo za veliko akcijo policije in davčne uprave, saj so ovadbe vlagale tako kriminalistična policija generalne policijske uprave kot Policijska uprava Ljubljana ter Davčni urad Ljubljana, sektor za davčno inšpiciranje.