"Mestna občina Ljubljana prenavlja tlake na ulicah v mestnem središču, zlasti v zgodovinskem mestnem jedru, zato je treba ustrezno definirati tudi prometni režim, ki bo veljal po končani prenovi. Na novo urejene ulice v zgodovinskem mestnem jedru in na njegovem obrobju niso namenjene motornemu prometu, temveč predvsem pešcem, zato je treba ustrezno določiti tudi prometni režim, upoštevajoč potrebno dostavo za gostinske in druge lokale ter oskrbo stanovalcev s teh območij," so na občini zapisali v predlogu nove odredbe. Na tak način bodo prenovili Breg ob levem bregu Ljubljanice, ki ga prav zdaj na novo tlakujejo in bo končan konec meseca, Petkovškovo nabrežje, ki ga bodo uredili šele po gradnji garažne hiše pod tržnico, saj naj bi se medtem sem selil neživilski del tržnice, ter Eipprovo ulico v Trnovem, kjer so pred letom dni potekale delavnice na temo širitve kakovostnih javnih prostorov.

Za vse omenjene ulice bo po novem veljal režim omejenega lokalnega prometa, kjer so mogoči dostava, intervencijske vožnje in dovoz stanovalcev do parkirišč. Ta režim bo veljal tudi za Kladezno, Krakovsko, Rečno in Vrtno ulico v starem Krakovskem predmestju ter v starem delu Prul za Hrenovo, Merosodno, Rožno in Zvezdarsko ulico ter Žabjak.

Blažji režim bo veljal tudi za Kapiteljsko ulico in Erjavčevo cesto pri Cankarjevem domu. Kar zadeva Adamič-Lundrovo nabrežje in Ciril-Metodov trg ob ljubljanski tržnici, bo po predlogu do gradnje garažne hiše veljal režim omejenega lokalnega prometa, kar pomeni, da parkirišč tu ne bo več, po gradnji pa bo začela veljati popolna prepoved prometa. Sicer pa se tako ali tako zaradi obnove komunalne infrastrukture parkirišča ob tržnici poslavljajo že prihodnji teden.