Meja Brezovico deli na slovensko Brezovico pri Metliki in hrvaško Žumberačko Brezovico. Vendar krajanov to prav nič ne moti, čeprav pri mnogih meja poteka kar skozi dvorišča. Domačin Janko Petkovič ima tako stanovanjsko hišo na slovenski strani, gospodarski objekt, ki je le nekaj korakov stran, pa na hrvaški. "Krajani smo zahtevali table, vendar ne zaradi nas samih, ampak zaradi obiskovalcev. Če je nekdo hotel priti v Radatoviče, ki so na Hrvaškem, prej sploh ni vedel, v katero smer mora, niti ni mogel vedeti, ali se vozi po hrvaški ali slovenski strani. Zdaj table to jasno označujejo."

Kot pravi Petkovič, so hrvaški cestni delavci ob prisotnosti geodetov in policije z ene in druge strani postavili table glede na zemljevide, ki jih pač imajo. Če bodo na ministrstvih ugotovili, da table ne stojijo na pravih mestih, jih bodo prestavili, dodaja. Tudi po besedah metliške županje Renate Brunskole v samem dogodku ni prav nič spornega. "S sosednjo občino Ozalj, kamor sodijo tudi Radatoviči, je Metlika že vrsto let pobratena in odlično sodelujemo," pravi.

Kot ob tem dodaja, bi bila najboljša dolgoročna rešitev za Brezovico postavitev objekta mejnega prehoda tudi na hrvaški strani. Ker ga ni, slovenski objekt že več let stoji prazen. Hrvaška stran je pred leti namesto objekta zgradila obvozno cesto, tako da Hrvatom ni več treba do Žumberačke Brezovice po slovenski strani. Nerodnost pa je v tem, da morajo slovenski policisti, če želijo priti do mejnega prehoda, delno tudi po hrvaških cestah.