Kot je pojasnil minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki je odgovarjal na poslansko vprašanje iz prejšnje redne seje DZ, je v tem času prišlo do sestanka med vodstvom Botaničnega vrta in biotehnično fakulteto, v okviru katere vrt deluje. Status vrta se je po Golobičevih besedah poleg tega "stabiliziral", s spremenjeno uredbo o financiranju visokega šolstva pa so zagotovili tudi sredstva za njegovo delovanje.

Tako v prihodnjem letu načrtujejo odprtje novega rastlinjaka v velikosti 550 kvadratnih metrov, je pojasnil minister. Prav tako naj bi v prihodnjem letu v Ljubljani organizirali mednarodno prireditev v sodelovanju z zvezo evropskih botaničnih vrtov.

Golobič dodaja, da ob tem ostaja odprto vprašanje vzpostavitve novega Botaničnega vrta na novi lokaciji pri živalskem vrtu, obenem pa bo treba zagotoviti ustrezno zaščito dosedanjega vrta na obstoječi lokaciji, "kjer se tudi lastniško urejajo stvari".

Na dodatno vprašanje poslanca Bevka, ali bodo vzpostavili stike tudi z MOL, da bi se le-ta ponovno vključila kot eden možnih sofinancerjev botanične dejavnosti, je Golobič pojasnil, da je bilo veliko narejenega že "z uspešnim dogovorom o zamenjavi določenega dela parcele znotraj vrta in v ljubljanski Koleziji," ki bo po njegovih navedbah omogočila izgradnjo rastlinjaka.

Sicer pa je vlada imenovala posebno ministrsko skupino pod vodstvom ministrice za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Zlate Ploštajner. Skupina se je, kot je pojasnil Golobič, že sestala s predstavniki MOL, pri čemer je bilo eno od vprašanj, ki bi jih bilo treba nasloviti in ustrezno rešiti "tudi vprašanje morebitnega ponovnega vstopa oz. načina sodelovanja Mestne občine Ljubljana pri zagotavljanju vseh funkcionalnosti in kvalitetnega obstoja in rasti botaničnega vrta".