Janez Posedi, vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja, je povedal, da je bil za danes dogovorjen tudi sestanek med sindikati, za katerega pa bo verjetno zmanjkalo časa. Glede samih predlogov, na katere vlada pričakuje odgovor do 15. februarja, pa pravi, da je vlada sindikate postavila pred dejstvo. "Problem je, da gre za cilje brez definiranih okvirjev. V predlogih je napisano samo, kaj moramo storiti, nič pa o tem, o čem bi se lahko pogajali," je povedal Posedi.

Predsednik sindikat kulture Glosa Doro Hvalica predlagane ukrepe zavrača, zlasti zato, ker so "v paketu in ker zahtevajo prevelike žrtve od sindikatov". "Če bi nam ponudili več opcij, bi se dalo pogajati. Ker so pa v paketu, jih bomo v paketu tudi zavrnili," je napovedal Hvalica. Dodal je, da za krizo niso krivi javni uslužbenci, ampak kapital, ki bi moral za to tudi plačati.

Ogorčen je tudi predsednik sindikat Fides Konrad Kuštrin. Po njegovem mn enju bi se morala vlada pri varčevanju lotiti pravih problemov, kot so javna naročila in delo na črno.

S predlaganimi ukrepi naj bi sicer država prihranila 136,8 milijona evrov, rast plač v javnem sektorju pa bi se znižala z 9,9 odstotka na 7,3 odstotka.