Kot je po seji komisije povedal njen predsednik Branko Marinič, člani komisije namreč ugotavljajo, da je sedanji obrazec preobsežen. Obsega namreč kar pet strani, kar po njegovih besedah povzroča precejšnje težave pri pregledu omenjenih poročil.

Člani komisije so po Mariničevih besedah v zvezi s tem sprejeli tudi sklep, s katerim so vlado pozvali, da razmisli o enotnem registru, v katerem bi bili v elektronski obliki zbrani podatki vseh funkcionarjev, o katerih morajo ti poročati komisiji.

Po besedah poslanca SDS se je komisija na današnji seji seznanila tudi z dopolnitvijo poročila o delu komisije za preprečevanje korupcije v letu 2007 in dopolnitvami treh poročil o delu komisije v prvih treh četrtletjih v letu 2008, h katerim so člani komisije komisijo za preprečevanje korupcije pozvali na prejšnji seji.

Člani komisije so obravnavali tudi poročilo komisije za zadnje trimesečje lanskega leta, ki je po besedah Mariniča sploh prvo poročilo komisije za preprečevanje korupcije, ki ga je komisija DZ obravnavala v novi sestavi.

Pod točko razno je člane komisije še zanimalo, kako daleč je komisija za preprečevanje korupcije pri preiskavi afere Patrie, menedžerskih odkupov in afere Čista lopata. Predsednik komisije Drago Kos, ki je bil prav tako navzoč na seji, je po Mariničevih besedah članom odgovoril, da so vse tri preiskave z njihove strani zaključeni, gradiva pa predana policiji in tožilstvu.

Na vprašanje enega izmed članov, ali komisija že obravnava visoko nagrado predsedniku uprave NLB v odhodu Marjanu Kramarju, o kateri so poročali mediji, pa je Kos, tako Marinič, odgovoril, da v zvezi s tem še ni dobil prijave.