Tako nam je včeraj na vprašanje, ali družba GSA, ki je 59-odstotni partner v podjetju Bežigrajski športni park, odgovoril Joc Pečečnik na vprašanje, ali bo vztrajal, da 1. avgusta dobi gradbeno dovoljenje za obnovo Plečnikovega stadiona.

Jasno je namreč to, da je povsem nemogoče, da bi Pečečniku upravna enota do tedaj izdala gradbeno dovoljenje, saj bo izbrani idejni projekt izbran v sklopu mednarodnega arhitekturnega natečaja znan šele marca, projektno dokumentacijo pa bodo predvidoma pripravljali več mesecev, nato je treba pridobiti vsa potrebna soglasja. Čeprav je Pečečnik zelo odločen, je na včerajšnji tiskovni konferenci župan Zoran Janković zagotovil, da se Pečečnik, s katerim se je včeraj sestal, iz projekta ne bo umaknil. Medtem ko Janković predvideva, da bodo dela potekala večfazno in da bodo gradbeno dovoljenje dobili čez leto dni, je Pečečnik prepričan, da ne bodo delali v več fazah, pač pa bodo po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja celoten kompleks zgradili v eni fazi. Stadion, ki naj bi stal med 230 in 250 milijonov evrov, naj bi zgradili v 30 mesecih, meni Pečečnik.

Janković je včeraj vnovič poudaril, da MOL od države letos pričakuje 60 milijonov evrov, izgubljenih zaradi spremenjenega zakona o financiranju občin. Datum pogovorov z vlado še ni znan, je pa poudaril, da letos "proračunske luknje" MOL ne more več polniti. Lani je bilo v proračunu, ki so ga na odhodkovni strani zaradi prenizkih prihodkov realizirali 95-odstotno, šest milijonov evrov primanjkljaja. Izgubljeni denar je občina minuli dve leti nadomeščala s prodajo nepremičnin in prenosom dobička Lekarn Ljubljana. Letošnji proračun znaša okoli 360 milijonov evrov, rebalans pa načrtujejo takoj po tem, ko bodo z državo sklenili dogovor o vrnitvi denarja.