Predsednik države je ob prednovoletnem obisku Gasilske brigade Ljubljana med drugim pojasnil, da zaradi ugotovitev notranje revizorke, ki je v zvezi z javnimi naročili letalskih prevozov v uradu predsednika ugotovila manjše nepravilnosti, sicer ne bo kadrovskih sprememb v uradu. "Potrebne pa bodo določene reorganizacije in dopolnitve v delu," je dodal Türk.

Kot je še pojasnil, je prejel tudi pismo od predsednika računskega sodišča, ki je to zadevo uvrstil v program računskega sodišča za prihodnje leto. Kdaj bo sodišče izvedlo revizijo pa je po njegovih besedah "stvar njihove ocene".

Türk je sicer ob obisku gasilske brigade ocenil, da je "to zelo dobro usposobljena in opremljena skupina, ki ji lahko popolnoma zaupamo". Kot je še poudaril, gasilce zelo spoštuje in je bil v stiku z njimi tudi v času bivanja v New Yorku. Tudi v Sloveniji je večkrat v družbi prostovoljnih gasilcev, s profesionalnimi pa se je danes srečal prvič.

Poveljnik gasilske brigade Tomaž Kučič je poudaril, da je v času samostojne Slovenije to prvi obisk predsednika države. Predsedniku so po njegovih besedah predstavili dejavnost, pomen in organiziranost njihove službe. Glede na to, da je Türk navedel sodelovanje z gasilci v New Yorku, pa je Kučič prepričan, da jim slovenski gasilci po "srčnosti in strokovnosti lahko stopijo ob bok".

Kučič je izpostavil nedavno večjo investicijo, menjavo sodobne lestve po 25 letih. "Če želimo slediti toku redne zamenjave tehnike, kar je vsaj eno vozilo letno, moramo biti zelo aktivni, postopke pa moramo izpeljati korektno in brez afer," je še poudaril.

V letu 2008 so bile po besedah poveljnika najbolj odmevne akcije ob požarih v podzemnih garažah, navedel pa je tudi reševanje utopljencev na Blanci. V gasilski brigadi je sicer v eni izmeni zaposlenih 32 gasilcev, kar je "maksimum hiše, delajo pa zgolj s te lokacije", je še pojasnil Kučič.