Janša se je uvodoma zahvalil tudi dosedanji vladi, ki je, kot je spomnil, "nosila precej težko breme, vključno z izzivom vodenja Evropske unije". Rezultate zadnjih štirih let Janša ocenjuje kot dobre. Po njegovih besedah je bilo namreč "okrog 80 odstotkov tega, kar je bilo načrtovano, narejenega".

"Veseli bomo, če bomo ob koncu tega mandata, ki se danes začenja, lahko imeli pred sabo rezultate,ki bodo primerljivi temu, kar je bilo doseženo v teh štirih letih," je še dejal Janša.

Novi premier Borut Pahor pa se je Janši zahvalil za njegovo sprejetje povabila, "da skupaj razmislimo o primerni obliki partnerstva za razvoj v naslednjih štirih letih".

Pahor je poudaril tudi Janševo delo na položaju predsednika vlade ter pri tem opozoril, da "nova vlada sprejema odgovornosti z gospodarstvom v dobri kondiciji".

Pahor je spomnil tudi na to, da se je kot premier zavezal, "da bomo glede vseh najpomembnejših stvari iskali konsenz v državnem zboru". Pri tem pričakuje konstruktivne kritike in predloge opozicije. "Moja zaveza je, da te boljše predloge, če jih bomo tako ocenili, tudi sprejmemo," je dodal.