"Prelovšek bi lahko sodeloval pri nastajanju projekta, pa se je rajši umaknil od odgovornosti, zdaj pa z lažmi napada državne institucije in mene osebno. Stvari so prestopile vsako mejo in proti njemu bomo med drugim sprožili tudi sodni postopek, saj menimo, da bo na tak način nastala zamuda pri gradnji, kar bo v teh razmerah povzročilo nekaj desetmilijonsko škodo," opozarja Pečečnik.

Poleg Prelovška nasprotuje Pečečnikovim projektom obnove tudi del stanovalcev v bližnjih Fondovih blokih, saj je projekt, kot nam je povedal Peter Rondaij, član koordinacijskega odbora stanovalcev, trenutno zastavljen preveč megalomansko. Po njegovem mnenju sta zlasti problematična poseganje v zelene površine med bloki in stadionom ter višja VIP-tribuna proti blokom, ki jim bo kradla dnevno svetlobo.

Rondaij pravi, da se mesto, zavod in investitor v javnosti izgovarjajo, da gre le za soglasje k projektu, ki je idejni, na sestankih s stanovalci pa jim s tem projektom prikazujejo, kakšna bo obnova. "Če ne bi opozarjali, da ta ni v skladu s kulturno dediščino in zakonom o urejanju prostora, bi verjetno šel skozi takšen, kot je," meni Rondaij. Pri tem poudarja, da stanovalci ne bi radi igrali vloge nergačev, ki so proti spremembam: "Radi bi le videli, da nastaja lep, sodoben, vendar pa resnično Plečnikov stadion, ki se še naprej estetsko, kulturno-zgodovinsko in socialnodružbeno ujema z okoljem Bežigrada, ter da se dela projekt v skladu z načrtom, ki predvideva ohranitev kulturne dediščine in vplivnega območja."

"Stanovalce Fondovih blokov oziroma njihove predstavnike sem dvakrat obiskal in jim zagotovil, da bodo prvi videli pripravljeni projekt. Tega se bom tudi držal. Obljubil sem jim kar največje sodelovanje in obnovo fasad. Vsem, ki bi jih ta objekt motil, sem ponudil odkup ali zamenjavo stanovanj po sistemu staro za novo," na pomisleke odgovarja Pečečnik.