MOL bo vložila tudi odškodninski tožbi zoper nekdanjega in sedanjega direktorja Javne razsvetljave, Jožeta Šolarja in Marka Bizjaka. Kot poroča Delo, je vodstvo podjetja napovedalo, da bodo zaposleni svoj lastniški delež prodali MOL. S tem so po Jankovićevih besedah prepričali tudi Ivana Zidarja, da se ni več potegoval za delež. Energetiki, ki je po pooblastilu MOL opravljala skrbni pravni pregled družbe, pa nihče niti omenil ni, da prodajajo delež nekomu tretjemu.

Kot piše današnji Dnevnik, so že v začetku septembra stekli vsi postopki, da bi koncesijske dejavnosti (razsvetljava, semaforizacija, potopni količki, zapore cest) prenesli na podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT).

Nov oddelek za semaforizacijo, potopne količke in zapore cest bo v LPT začel delovati po 1. oktobru, poroča Delo. Po pisanju Dnevnika pa naj bi ustrezen sklep o opravljanju koncesijske dejavnosti v LPT obravnaval mestni svet konec decembra.

LPT je 2. septembra sprejelo akt o spremembah in dopolnitvah akta o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest, kjer so sistematizirali delovna mesta v oddelku svetlobne in nesvetlobne signalizacije. Podjetje je nato 5. septembra na zavodu za zaposlovanje objavilo seznam prostih delovnih mest v LPT. Po pisanju Dnevnika naj bi v LPT imeli tudi vloge delavcev Javne razsvetljave, ki so dali odpoved. V torek bo družba izdajala sklepe o izbiri kandidatov.