Lani so imeli 1,3 milijarde tolarjev prihodkov, kar je 5,5-krat več kot pred petimi leti. V enakem obdobju so število zaposlenih podvojili in lani s 54 zaposlenimi ustvarili 131 milijonov tolarjev dobička pred davki. Več kot polovico proizvodnje, ki je izključno po naročilu za znane kupce, izvozijo, predvsem v Nemčijo, Avstrijo in Švico, lani pa so dobrega kupca našli tudi v Angliji. V začetku prihodnjega leta se bodo preselili v nove, 5000 kvadratnih metrov velike poslovne prostore v Višnji Gori.

Med najboljše tri v regiji sta se uvrstili še podjetji Noviforum in Regeneracija. Podjetje Noviforum je najbolj znano po internetnem iskalniku Najdi.si, njihov izdelek pa sta tudi poslovna registra Ibon in Ipis. Predstavništva za iskalnike imajo že v vseh državah nekdanje Jugoslavije, letos pa načrtujejo še iskalnike za Bolgarijo in Albanijo. Lani so predstavili prvi slovenski mobilni iskalnik.

Podjetje Regeneracija se ukvarja s proizvodnjo zaščitnih premazov in proizvodnjo izdelkov iz armiranega poliestra. Sedež imajo v Vodicah, poleg tovarne v Lescah pa imajo proizvodnjo v Srbiji, v prihodnjem letu pa bodo odprli tovarno v Veliki Kladuši v Bosni. Lani so imeli 2,3 milijarde tolarjev prihodkov, kar je skoraj petkrat več kot pred petimi leti, zaposlujejo pa več kot 50 delavcev.