Po Jarčevem mnenju bi morala vlada večjo skrb nameniti ustreznim pogojem za mlade, da bi se odločali za otroke, saj "se rodnost poveča, ko je dovolj kvalitetnih delovnih mest in ko so stanovanja za mlade družine dostopna in cenejša".

"Namesto, da smo dali po diktatu Nata 270 milijonov za toliko in toliko patrij, bi ta denar raje porabili za rešitev prvega stanovanjskega problema za mlade družine," je predlagal Jarc.

V državnem zboru se bodo po Jarčevem zagotovilu trudili sestaviti dvotretjinsko večino, s katero bodo spremenili ustavo, in sicer člen, ki govori o volilni pravici. "Tam piše, da imajo pravico voliti starejši od 18 let. Ne, mi stojimo na stališču en človek - en glas," kar pomeni, da bodo imeli volilno pravico tudi skrbniki za svoje mladoletne otroke, je pojasnil.

Po njegovih ocenah se bo potem "zgodil potres v strankarskih programih", saj bodo vse stranke "delale v prid mladih družin, v prid večje natalitete in pozitivne prebivalstvene politike". Kot je pojasnil, tu ne gre za spreminjanje fizikalnega zakona težnosti, ampak je to stvar konsenza.

Kot je dejal predsednik Liste državljani za pravično Slovenijo Jožef Horvat, bodo zahtevali tudi glasovnice v dveh izvodih, ki državljanu omogočajo, da obdrži eno kopijo in z njo ob morebitnem nezadovoljstvu z določenim poslancem zahteva začetek postopka za odpoklic poslanca. Tako imajo urejeno tudi v dveh skandinavskih državah, je pojasnil.

Po Horvatovih navedbah je članstvo Slovenije v EU in Natu finančna izguba za Slovenijo, saj se je v štirih letih dolg Slovenije povečal iz 13 na 35 milijard evrov, zato zahtevajo izstop.

Horvat je v nadaljevanju spomnil na Janšev govor. "Ne moremo biti nikoli največji, ne moremo biti nikoli najmočnejši, lahko smo pa najboljši, je rekel. In moram jim izraziti priznanje. Že so najboljši, ampak najboljši na napačni poti, na poti uničenja vsega dobrega in vrednega v Sloveniji, uničenja skupnega premoženja, uničenja večine državljanov in uničenja naravnega okolja," je ocenil Horvat.