Po škandalu s Telebajskom Tinkijem Binkijem, ki je poljske oblasti „zmotil“, ker ima žensko torbico in je torej homoseksualec, so si nazadnjaški Poljaki privoščili še eno s pametjo skregano potezo.

Začeli so sestavljati popis homoseksualcev, pri katerem imata glavno vlogo ministrstvo za zdravje in policija. Kot vzrok za svoj „projekt“ navajata željo pomagati vsem, ki niso prepričani v svojo seksualno orientacijo. Poljska organizacija Kampanja proti homofobiji je že uradno zahtevala prepoved popisa, ki so ga na Poljskem v času totalitarnega komunističnega režima sicer že izvedli. Takrat je bilo evidentiranih enajst tisoč homoseksualcev, ki so morali pri sebi nositi posebno identifikacijsko izkaznico.

Zanimivo pa bo videti, ali se bo tudi ta bizarna zgodba končala podobna kot ona s telebajski. Takrat je uradna varuhinja pravic otrok Ewa Sowinska, ki je preiskavo tudi sprožila, po hitrem postopku „ugotovila“, da popularni BBC-jev otroški lik v poljskih otrocih vendarle ne vzbuja istospolnih nagnjenj.