Broun je izrazil podporo kreacionizmu, ki govori, da je Zemlja stara šele okoli 9000 let, nastala pa je v šestih dneh. Kongresnik je sicer zdravnik in član odbora za znanost in tehnologijo.

Broun je svoje prepričanje izrazil v baptistični cerkvi, 27. septembra, v Hartwellu. Na kratek posnetek njegovega govora, ki ga je objavila spletna stran Talking Points Memo, se je že odzvala kongresnikova tiskovna predstavnica. "Broun je govoril neuradno, pred skupino ljudi, s katerimi si deli versko prepričanje," je pojasnila Meredith Griffanti. Zakaj je potem dovolil, da ga snemajo, ni znano.

"Božja beseda je resnična," je Broun dejal zbranim v cerkvi. "To sem sčasoma dojel. Vse, kar so me učili o evoluciji, embriologiji in velikem poku so laži neposredno iz pekla. In z njimi ljudem preprečujejo, da bi spoznali svojega odrešenika," je pojasnil. Sicer študent kemije je še dodal, da je kot "znanstvenik" našel dovolj dokazov, ki "potrjujejo kreacionistično teorije mlade Zemlje".

Kongresnik je Sveto pismo izpostavil kot vir, s katerim bi si lahko pomagali pri določanju "javnih politik in vsega v družbi. In to je razlog, da kot vaš kongresnik, med glasovanjem v Washingtonu v rokah vedno držim Biblijo."