Po desetletjih ugibanj so zgodovinarji končno razkrili, da sta na fotografiji takrat medicinska sestra v zobozdravniški ambulanti Greta Zimmer Friedman in mornar George Mendonsa. "Če obstaja še bolj jasen primer našega zgrešenega razumevanja seksa in romantike, se ga ne morem spomniti," je zapisala avtorica bloga Crates and Ribbons, ki svoje ugotovitve utemeljuje na člankih, objavljenih v različnih medijih.

"Daleč od poljuba ljubečega para, sta bila George in Greta popolna tujca. Iz prebranega smo ugotovili, da je bil George pijan, Greta pa ni vedela, da je v njeni bližini, dokler ni bila v njegovem objemu, z njegovimi ustnicami na svojih," je zapisala avtorica bloga. Greta naj bi medijem pojasnila, da ni hotela biti poljubljena, temveč jo je nek moški enostavno zgrabil in prisilil v poljub. "Ta moški je bil izredno močan. Nisem ga poljubljala, on je poljubljal mene," je pojasnila.

Sodeč po modernih standardih, tako blogerka, je moški Greto spolno napadel. Kljub vsemu pa so mediji desetletja o fotografiji poročali skozi rožnata očala. Georgea so opisovali kot gentelmana, Greta pa, kot da nikoli ni spregovorila. "Nejevolja za prepoznavanje problema ni presenetljiva, glede na kulturo posilstva, v kateri živimo," je še dodala blogerka, ki je pojasnila, da ženskam prepogosto svetujejo, naj "pač potrpijo".

Na zapis se je odzvalo mnogo bralcev, ki so avtorici očitali, da so "bili takrat drugačni časi", na katere ne moremo gledati z modernimi standardi. Spet drugi so vztrajali, da Greta dogodka ni označila za napad in se ni bistveno pritoževala.