"Odzivi študentov in dijakov so odlični. Zaradi tega vztrajam," je dejal 39-letni Splitčan, ki že desetletje predava matematiko in statistiko, zaposlen pa je na univerzitetnem centru za strokovne študije v Zagrebu, kjer sicer poučuje tudi na zasebni ekonomski fakulteti. Kot je povedal, si želi, da matematika ne bi bila za nikogar bav bav, znanje pa mora biti brezplačno in dostopno vsem.

Njegovi študentje so bili tisti, ki so ga lani prepričali, da mora imeti spletno stran, na kateri bodo tudi drugi lahko prisluhnili njegovim predavanjem. Z njimi je namreč navdušil tudi tiste, ki se niso preveč zanimali za matematiko, predvsem zaradi tega, ker je niso razumeli. Milun pa pojasnjuje tudi primere nalog iz fizike z državne mature.

Za njegova video predavanja so še posebej hvaležni dijaki, ki potrebujejo dodaten pouk iz matematike ali fizike. Zadovoljni so tudi njihovi starši, ker nimajo več stroškov z inštrukcijami. Hvalijo ga tudi ravnatelji srednjih šol.

Profesor je napovedal, da bo potem, ko bo šel skozi snov iz matematike za štiri razrede srednje šole, začel pojasnjevati reševanje nalog iz matematike za osnovne šole.

Milunu pri projektu pomaga še nekaj kolegov in študentov. Pričakujejo, da bodo tudi profesorji drugih predmetov storili kaj podobnega.