Dekle je za časnik South China Morning Post dejalo, da je očetova ponudba ni razjezila, temveč se je je dotaknila. Pojasnila je, da je to njegov način, na katerega ji izkazuje ljubezen. Cecil ima očitno velike težave s tem, da je njegova hčer Gigi istospolno usmerjena, po nekaterih podatkih pa naj bi se letos v Parizu celo že poročila s svojo dolgoletno partnerko. Gigi informacije ni želela ne potrditi ne zanikati, njen oče pa jo je ostro zanikal.

Gigi naj bi se v Parizu letos poročila s svojo dolgoletno partnerko Sean Eav. (Foto: AP)

"Več kot očitno je, da ne sprejema dejstva, da sem lezbijka. Homoseksualnost sicer sprejema kot odločitev življenjskega sloga, ki se dogaja v zasebnosti doma, ne pa v družbi," je bila jasna Gigi. "Nekateri včasih pač ne morejo sprejeti resnice, ne glede na to, kako jasna je. Moj oče ima zanimivo interpretacijo mene. Sama pa mu stvari ne prikrivam," je zaključila.

A tudi če se Gigi zdi ponudba na nek način smešna, se to ne zdi na stotine snubcem, ki so tajkunu že poslali svoje poročne ponudbe. Nekatere so bile bolj resne kot druge. "Zanima me ponudba, da bi se oženil z vašo homoseksualno hčerjo. Sem moški in sem tudi sam homoseksualec," je zapisal eden od snubcev.

V Hong Kongu istospolnih porok sicer ne priznavajo.

Cecil Chao bodočemu zetu ponuja 50 milijonov evrov, če se poroči z njegovo hčerko. (Foto: AP)