Zmeden David Cameron se je prvič začel na stolu nemirno presedati, ko ga je Letterman vprašal, kdo je napisal glasbo za oddajo Rule Britannia, ko jo tradicionalno igrajo v oddaji Last Night of the Proms. "Elgar," je neprepričljivo odgovoril britanski premier. "Testiraš me," je posvaril Lettermana. Voditelj je do konca oddaje počakal, da je Cameronu razkril, da je pisec glasbe za pesem Thomas Arne, besedilo pa je sestavil James Thomson.

Letterman je pesem Rule Britannia izbral, da bi Camerona opozoril, da je bila Velika Britanija nekoč imperij, v katerem sonce nikoli ni zašlo. Premier se je sicer bolje znašel pri vprašanju o razliki med Severno Irsko in Irsko. Svojemu izčrpnemu odgovoru je dodal še informacijo, da je Irsko lani obiskala tudi kraljica Elizabeta II, a se je zmotil, ko je poudaril, da je bil to prvi obisk člana kraljeve družine. Princ Charles je bil na Irskem že večkrat.

Pri vprašanjih o Magni Carti je Cameron ustrelil: "1215." Kasneje pa je potreboval nekaj časa, da se je spomnil, da so jo zapečatili v Runnymedu. Sledila je recitacija vsebine in pomena Magne Carte, poroča britanski Guardian. Vendar pa se ni spomnil angleškega imena za omenjen dogovor, pri čemer mu je kasneje pomagal Letterman.

Britanskega premierja je na nastop v oddaji pripravljala posebna ekipa, ki se je ogledala tudi več nastopov drugih političnih veljakov. Cameron naj bi z nastopom podaljšal popularnost, ki jo je bila Velika Britaniji deležna z diamantnim jubilejem, olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami.

Preberite še: Bodo priseljenci vedeli več o navadah in običajih Britancev kot Britanci sami?