O obstoju jame so govorice krožile več let, v petek pa so se na spletu končno pojavile fotografije. Bazen je s kratkim tunelom povezan z morjem, kar pomeni, da je Berlusconi iz svoje vile lahko "nevidno" pobegnil, poroča britanski Daily Telegraph. Iz vile do podzemne jame vodijo stopnice in ozki hodniki, ki so osvetljeni z diskretnimi lučmi, vgrajenimi v tla.

Podzemni kompleks naj bi bil zgrajen leta 2004, nikoli pa ni bil razkrit javnosti. "Tajna služba me je prosila, naj zgradim takšen prehod, po tem ko sem prejel 38 groženj s smrtjo," je pojasnil Berlusconi. Za nasvet pri gradnji in obliko je prosil Pietra Lunardija, sodelavca v takratni vladi in ministra za infrastrukturo. Berlusconi je vztrajal, da pri tem projektu ni kršil nobenega zakona.

Fotografije podzemne jame je na svoj elektronski naslov prejel italijanski fotograf Antonello Zappadu, ki si je ime ustvaril leta 2009 s fotografijami pomanjkljivo oblečenih deklet na Berlusconijevem domu. Zappadu je medijem pojasnil, da je fotografije prejel od anonimnega vira.