Zadnja leta se trend porok spreminja. Vedno več je porok, na katerih je poudarek na zabavi, ki sledi, bodisi je to piknik bodisi druženje v lokalni gostilni. Malo bolj drzni se odpravijo v Las Vegas, kjer imajo v številnih kapelicah na voljo skorajda neomejeno možnosti, kako naj njihov obred poteka. Za nekatere pa še to traja predolgo.

Brzinska poroka v kombiju

Tako so v Las Vegasu sedaj na voljo kombiji (Las Vegas Wedding Wagon), v katerem vas za 99 dolarjev v desetih minutah poročijo tudi na pločniku, če tako želite. Tako je hitra poroka v svetovni prestolnici igralništva postala še bolj brzinska.

Kombi je opremljen z duhovnikom oziroma nekom, ki ima dovoljenje za vodenje poroke, oltarjem in rožami, po ulicah Las Vegasa pa se vozi šele od prejšnjega tedna. Do nedavnega so se v njem poročili že štirje pari, je poročal ABC News. Idejni vodji projekta še hitrejših porok sta Andy Gonzalez in James Cass, ki sta v času krize iskala novo nišo. Ugotovila sta, da se v "Mestu greha" vsak mesec poroči med sedem in devet tisoč parov.

V poročnem biznisu je ogromno denarja

"V tem sva videla potencial," je za ABC News povedal Gonzalez. "Zavedava se, da je v tem poslu ogromno denarja." Da bi bila drugačna od kapelic, v katerem kraljuje Elvis, sta se odločila, da bo njuna kapela premična.

Idejo s kombijem sta dobila, ko sta videla poslovni uspeh še enega podjetja – "Avtobusa za mačka". Ta ob večerih in ponoči vozi po najbolj poznani lasvegaški ulici Strip in ponuja pomoč vsem, ki so malo pregloboko pogledali v kozarec. "Ko sva videla to, sva vedela, da je možno prav vse," je nadaljeval Gonzalez.

Uredila sta spletno stran, prek katere lahko pari naročijo kombi za poroko, dvojica pa se željam strank prilagaja.