Shard meri v višino nekaj manj kot 310 metrov, obsijalo pa ga bo kar 12 laserjev in 30 okroglih snopov svetlobe. S svojim sedežem na Reki Temzi v Southworku bo zgradba polno osvetljena, dogodek bodo spremljali zvoki klasične glasbe.

Črepinja, katere gradnjo v hitrem posnetku si lahko pogledate spodaj, je sicer ena najbolj prepoznavnih zgradb v Londonu in Veliki Britaniji nasploh. Razen tega, da gre za najvišjo stavbo Evrope, je predvsem zanimiva njena stožčasta oblika in povsem stekleno zunanje ogrodje.

Zasnoval ga je italijanski arhitekt Renzo Piano, ime pa je stavba dobila po svojem prvem vzdevku v začetnih načrtih arhitekta – a shard of gass, torej steklena črepinja.

V Črepinji bodo na voljo tako pisarne kot ekskluzivne rezidence, luksuzni hotel in restavracije, pa tudi z razgledna galerija, ki se bo raztezala na vseh 72 nadstropjih.

In če ste mislili, da ima ''le'' 72 nadstropij, ste se zmotili. Nadaljnjih 15 nivojev je t.i. Konica, šest od teh nadstropij pa je dejansko uporabnih. Le vrhnjih devet ni namenjenih za uporabo. Na Črepinji je 11000 steklenih plošč, območje pa, ki ga steklo pokriva, je veliko 56 kvadratnih metrov, kar je enako kot osem nogometnih igrišč. Ima 44 dvigal, vključno z dvonadstropnimi. Če pa vam je všeč pešačenje ima kar 306 stopnišč. Skupna površina bivanjskih prostorov Črepinje je 31,4 akrov, torej več kot 127 tisoč kvadratnih metrov. Ekologom pa v veselje povemo, da je kar 95odstotkov gradbenega materiala, iz katerega je narejena, recikliranega. Je 59. najvišja stavba sveta, približno 2,7 krat nižja od najvišje Burj Kalife v Dubaju.

Velika otvoritev bo pravzaprav namenjena le proslavitvi končanja zunanjih del, notranjost stavbe naj bi bila končana šele prihodnje leto. Guverner Katarske Centralne banke, ki je večinski lastnik stavbe, je dejal, da je Črepinja ''Najnovejša znamenitost in špica Londona.''

Sicer pa je nebotičnik del razvoja Southworka na več kot dveh milijonih kvadratnih metrov, ki se imenuje četrt London Bridge.