Predsednik Barack Obama je na slovesnosti od Dnevu neodvisnosti, ko priseljenci, ki so se vključili v ameriško vojsko, dobijo državljanstvo, pozval k reformi zakona o priseljencih. S tem naj bi Obama pritegnil glasove latinsko-ameriških volivcev in odločno slavil v Nevadi in Koloradu. "Na kakšen čudovit način praznujemo rojstni dan Amerike – najstarejše demokracije, z novimi državljani," je poudaril Obama.

Američani so sicer včeraj z veseljem opazovali ognjemete in se družili z družinskimi člani. Pevka Lana Del Rey je na koncertu na festivalu Montreux Jazz Festival zapela "novo" ameriško himno.

Poglejte si ognjemet v Washingtonu:

Tragičen konec opazovanja ognjemeta pri New Yorku

Med opazovanjem ognjemeta ob ameriškem nacionalnem prazniku dan neodvisnosti se je v sredo zvečer v zalivu Oyster Bay na severni strani Long Islanda pri New Yorku prevrnila motorna jahta s 27 ljudmi na krovu. V nesreči so umrli trije otroci, 12-letni fant ter 11- in osemletno dekle.

Vzroke za nesrečo oziroma prevrnitev jahte še preiskujejo. Oblasti ugibajo, ali je bila morda kriva nevihta, ki se je na hitro razbesnela nad območjem, ali brazda kake večje ladje.

Oyster Bay je bil v sredo zvečer poln majhnih plovil, s katerih so ljudje opazovali ognjemet. Večino ljudi s ponesrečene jahte so rešila druga plovila v bližini.