21-letni Tomas Lopez je na plaži severno od Miamija nadzoroval svoje območje, ko so mu povedali, da je na nezavarovanem območju plaže plavalec v težavah. "Seveda sem priskočil na pomoč,“ je pojasnil Lopez.

Šefi pa njegove požrtvovalnosti niso znali ceniti, saj je kršil pravila podjetja in bi lahko s svojim dejanjem v nevarnost spravil več ostalih plavalcev. V znak protesta sta delovno mesto zapustila dva njegova kolega reševalca. "Zavezani smo določenim pravilom, zaradi česar reševalci ne smejo zapustiti zavarovanega območja,“ so sporočili iz podjetja. Območje, ki ga je nadzoroval Lopez, naj bi tisti dan prevzeli drugi reševalci, ki so bili prek telefona neprestano na voljo za pomoč.

Lopez, ki je to delo opravljal štiri mesece, je na pomoč stekel nemudoma, ko je slišal, da je plavalec v težavah, ko je prišel do njega, pa je že bil na obali, saj so mu na pomoč priskočili mimoidoči. Z medicinsko sestro sta mu nato pomagala do prihoda reševalcev, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

Lopezu ni žal, da je stekel na pomoč, pa čeprav je zaradi tega izgubil službo. "Zdi se mi smešno, da imamo postavljen znak, ki deli območje na varno in nevarno,“ je dejal za televizijo CBS.