SOLZA. Tetovirana solza pod očmi bi lahko pomenila, da je tisti, ki jo ima, nekoga ubil, solze pa povezujejo tudi s smrtjo in zaporom. V skupnosti tolp solza, ki ni pobarvana, pomeni smrt prijatelja, tisti, ki jo ima naslikano, pa je to smrt maščeval. Solza lahko prav tako simbolizira tudi žalovanje.

SIDRO. V začetku 19. stoletja je bilo kar 90 odstotkov britanskih marincev tetoviranih, večina pa je do konca življenja s seboj nosila sidro. Ta podoba je sicer priljubljena še danes – zlasti na področju "retro“ romantičnih tetovaž. Sociolog Tony Lawrence pravi, da tetovaže kažejo na posameznikovo pripadnost določeni skupini v družbi. V realnosti pa so tetovaže pomagale pri identifikaciji utopljenih vojakov. Njihov pomen pa je odvisen od obdobja, v katerem so živeli, kakor tudi od ladje, na kateri so delali. Sidro je ponekod pomenilo prečkanje ekvatorja, dušo umrlega mornarja ali pa simbol upanja. Danes bi lahko pomen preoblikovali v "iskanje zasidranja samega sebe“. Podobno kot zlomljeno srce ali pa lastovka je tudi sidro postala ikona v svetu tetovaž, je prepričan strokovnjak umetnostne zgodovine dr. Matt Lodder.

LASTOVKA. Te ptice nikoli ne letijo daleč stran od obale, tako da je za mornarje, ki so jih opazili, pomenilo, da je obala blizu – torej so postale simbol upanja in dosežka. Potem so sledile različne razlage: dve lastovici sta pomenili potovanje 10.000 navtičnih milj, lastovka z bodalom je pomenila spomin na prijatelja, izgubljenega na morju.

DELFIN. Pred eksplozijo tetovaž 21. stoletja so bile tetovaže povečini povezane s tistimi, ki so pripadali nižjemu socialnemu razredu – kriminalcem, mornarjem, prostitutkam, vojakom … - in elitam, piše v knjigi 1000 tetovaž. Delfini tako lahko po eni strani pomenijo blaginjo, po drugi strani pa predstavljajo tudi dvojino, torej vodno bitje, ki diha tudi zrak. Delfini tako ponazarjajo človekovo bivanje v dveh svetovih.

MAČKA. Nek ruski paznik v zaporu je tri desetletja dokumentiral tetovaže na telesih zapornikov, svoje izsledke pa je objavil v knjigi Russian Criminal Tattoo Encyclopaedia, v prostem prevodu torej Ruska enciklopedija tetovaž kriminalcev. Mačka lahko simbolizira kriminalčev pedigre – če ima tetovirano le eno, pomeni, da je zločin opravil sam, več pa jih namiguje, da je delovala tolpa.

KLOVN. Sodeč po kanadskih oblasteh, lahko klovnov obraz pomeni "sedaj se smej, kasneje joči“ ali pa "sedaj se igraj, kasneje pa plačaj“, kar bi ponovno lahko povezali s kriminalci (ko jih ulovijo med dejanjem).

METULJ. V številnih kulturah so metulji simboli duše. Skozi čudež metamorfoze gosenica postane angel s krili, tako da v večini primerov metulji simbolizirajo preobrazbo ali spremembo.