Tako je za nekatere izguba kilogramov še dodatno otežena, saj se znajdejo v začaranem krogu – da bi izgubili kilograme, bi morali iti v fitnes, tja pa si ne upajo, ker jih je ravno zaradi odvečne teže sram. V fitnesu Body Exchange, ki ima središče v Vancouverju, se je ravno zaradi tega odločil za drzno potezo – v njem so namreč prepovedali vstop vitkim ljudem, s čimer upajo, da bodo ustvarili prijetno vzdušje za vse "debeluščke", ki bodo sedaj raje prihajali telovadit.

Lastnica fitnesa Louise Green je za portal TheProvince.com povedala, da svoj fitnes smatra za "varno pribežališče" pretežkih strank. S strogimi omejitvami tako v prostore dovolijo le težjim ženskam. "Mnoge naše stranke nimajo sreče z izgubo teže, zato lahko razumem živčnost na začetku poti proti lepši postavi. Vidim pa tudi olajšanje in veselje, ko pridejo do cilja,“ je razložila.

 Body Exchange pa ni edini takšen fitnes, ki "diskriminira" na podlagi telesne teže. Sodeč po portalu the New York Daily News je eden v New Yorku, Las Vegasu, Chicagu in Dallasu. "Obiskovalci želijo prostor, v katerem lahko shujšajo brez občutka, da ljudje strmijo v njih in jih kritizirajo,“ je za Daily News pojasnil lastnik in vodja verige teh fitnesov, Marty Wolff. "Vse življenje sem želel, da bi obstajal prostor za težje ljudi. Zato sem ga tudi ustvaril.“