Boring (v slovenščini "dolgočasen"), je mesto v Oregonu, ki se je odločilo za trans-atlantsko turistično in humorja polno potezo – pobratilo bi se rado z mestom Dull (v slovenščini "nezanimiv") v bližini Perthshira.

S pobratenjem lahko mesti nato prodajata turistične spominke drug drugega, izdelata čudaške prometne znake in načrtujeta medsebojne izmenjave. Edini problem trenutno predstavlja razlika v velikosti mest. Dolgočasni Boring ima namreč 12 tisoč prebivalcev, pusti Dull pa je le mala vas.

Krajevna skupnost Dulla je že sporočila, da bodo, v kolikor pobratenje uspe, priredili ulično zabavo in dokazali, da niso niti dolgočasni niti nezanimivi ali pusti. Celo postavili bodo obcestni znak, na katerem bo pisalo: ''Nezanimiv, v sodelovanju z Dolgočasnim''. ''Prepričana sem, da se bo kdo ustavil, da bi posnel sliko tega znaka,'' je dejala predsednica KS.

Boring je sicer dobil ime po Williamu H. Boringu, enem od prvotnih prebivalcev na tem področju in vojnemu veteranu prve ameriške državljanske vojne. Ime Dull pa izhaja iz Galščine in pomeni travnik, je pa podobna tudi galski besedi za zanko.