Rajveer Singh je privlačen 23-letnik, ki se je že kot otrok zaljubil v dve leti starejšo Madhuri. Od takrat sta njuni poti združeni. Vendar, v Indiji starši najdejo partnerja za svoje sinove in hčere po postopku, ki bi jim ga lahko zavidala sama Nasa. Preverijo namreč:

- kasto
- kompozicijo telesa
- horoskop
- višino
- karakter
- izobrazbo
- družinsko poreklo
- prehranjevalne navade
- ipd

Ljubezen pa nekako ni uvrščena na zgornji seznam. Ko je mladi zaljubljeni par staršem povedal, da se želi poročiti, je bil odgovor seveda "ne“. Madhuri so starši odpeljali na podeželje, Rajveer pa se je odločil, da se tako zlahka ne bo vdal – na pomoč je poklical Ljubezenske komandose. Gibanje se je začelo pred desetimi leti, v tem času pa so bolj ali manj uspešno širili sporočilo ljubezni in mnogokrat zaščitili mlade zaljubljence pred fanatičnimi hinduisti in muslimani.

Ljubezenski komandosti zaljubljencem nudijo zatočišča in osnovne potrebščine, ki tem omogočijo, da odidejo od zatirajočih družin. Sicer je eden od komadosov priznal, da so popolnoma obupani, saj takšna pomoč stane, sami pa le stežka pridejo do potrebnih sredstev.