Policisti običajno ne bi bili pozorni na osebo, ki se po mestu sprehaja s plastično vodno pištolo, ker pa se je v zadnjem času že večkrat zgodilo, da so policisti našli vodne pištole, ki so bile spremenjene v smrtonosna strelna orožja, so več pozornosti namenili tudi Smithu.

Smitha so ustavili in ugotovili, da je iz delov vrednih 30 dolarjev izdelal močno strelno orožje. "Razstavil je vodno pištolo in uspel narediti cev, skozi katero je lahko izstrelil en naboj. V tem primeru je šlo za šibrovko z 20 šibrami,“ je pojasnil narednik Mark Hudson s policijske postaje v Fresnu.

Predelava vodne pištole v strelno orožje pa ni zgolj nezakonita, temveč je tudi nevarna za izdelovalca. Cevi domače izdelave lahko pod visokimi pritiski strela raznese, z njo pa se nenadzirano razletijo tudi šibre, smodnik in delci cevi.

"V resnici se zanašajo, da bo že zdržala. Lahko si k glavi pristavljaš pištolo, lahko pa si tudi pristavljaš ročno bombo,“ je nevarnost predelanih pušk za uporabnika izpostavil Hudson.

Smith, ki je od leta 1994 redni gost v ameriških zaporih, je bil aretiran v soboto in izpuščen v nedeljo zaradi posedovanja nezakonitega orožja in drugih obtožb povezanih s strelnim orožjem.