Starša in mlada Riyanna so se vkrcali na let iz floridskega Fort Lauderdalea v Newark v zvezni državi New Jersey, ko je do njih stopil uslužbenec letalske družbe in jih prosil, naj zapustijo letalo. Riyannina mati in oče sta bližnjevzhodnega porekla, a sta ameriška državljana, ko pa je mati zaposlenega vprašala, zakaj naj zapustita letalo, ji je ta odgovoril: "Ne gre za vas ali vašega moža. Vaša hči je na seznamu oseb s prepovedjo letenja.“

Riyannin oče je kasneje zgroženo povedal, da so jih ponižali in razkazovali kot "cirkuško točko“, samo zato, ker je njegova žena nosila ruto, letalska družba pa zagotavlja, da je šlo za napako. Roke so si oprali tudi pri administraciji za varnost prometa (TSA), ki vztraja, da otroka niso dali na seznam.

Predstavnik TSA Sterling Payne je za CNN povedal, da je letalska družba k vstopni rampi poklicala TSA. "Po pogovoru s starši in potrditvi prek sistema varnostnega preverjanja, je TSA ugotovila, da je letalska družba napačno navedla, da je otrok na vladinem seznamu opazovanih potnikov.“

Kljub temu, da so jim po pregledu dovolili nazaj na letalo, družina z letom ni več želela nadaljevati. "Vse skupaj je bilo bizarno, povsem bizarno in ni imelo smisla,“ je dodala mati.

Predstavnica letalske družbe JetBlue Allison Steinberg je povedala, da že preiskujejo primer in da menijo, da je šlo za računalniško napako, ni pa pojasnila kakšno. "Naša posadka je sledila primernemu protokolu, vpleteni družini pa se opravičujemo za nesrečne okoliščine,“ je povedala Steinbergova.