"To so zelo zelo redki tigri. Vsi živalski vrtovi v Ukrajini in po svetu sanjajo, da bi se jim skotili takšni tigri," je dejal direktor največjega živalskega vrta na Jalti, kjer prebiva tigrica Tigrjulija, Olek Zubkov.

Tigrjulija, triletna bengalska tigrica sicer noče skrbeti za mladiče. Domnevno zaradi tega, ker naj bi jo preveč motili obiskovalci in njen partner, šestletni tiger iz Francije po imenu Patrice. Mladiče tako sedaj hranijo zaposleni v živalskem vrtu.

Zubkov, čigar soproga prav tako dela v živalskem vrtu, je še povedal, da je njegova soproga "popolnoma izginila iz njegovega življenja", saj skrbi za mladiče in jih hrani vsaki dve uri.

Slava Tigrjulije se je začela poleti 2009, ko so jo kot štiri mesečno tigrico kupili v švicarskem živalskem vrtu in jo na nekem otroškem festivalu podarili Timošenkovi.

Tigroma na začetku ni kazalo dobro

Timošenkova, ki je nato zasedla položaj predsednice vlade in se potegovala za mesto predsednice države, se je zaljubila v tigrico, ki je postala ključna podoba njene predvolilne kampanje. Po vsej državi so se takrat pojavili plakati, na katerih je Timošenkova nežno držala Tigrjulijo. Po koncu kampanje so Tigrjulijo namestili v živalski vrt na Jalti, prijatelj Timošenkove pa ji je za družbo iz Francije pripeljal bengalskega tigra Patricea.

A na začetku dvojici tigrov sploh ni kazalo dobro. "Če milo rečem, imata Tigrjulija in Patrice zelo različna značaja. Na začetku smo se bali, da bosta preprosto pobila med seboj," je razkril direktor živalskega vrta, kjer jim je nato vendarle uspelo, da sta se navadila drug na drugega in na koncu tudi sparila.

In medtem ko je zvezdniški položaj tigrice Tigrjulije očitno še naprej v vzponu, je bila usoda Timošenkovi manj naklonjena. Njeni pristaši sicer upajo, da bo nedeljska skotitev v živalskem vrtu pozitivno vplivala na razpoloženje Timošenkove, ki je trenutno v zaporu.

Timošenkova je, potem ko naj bi jo v zaporu pretepli zaporniški delavci, začela gladovno stavko. To je po skoraj treh tednih prekinila v sredo, ko je v zapor v Harkovu prispel nemški zdravnik, ki naj bi jo zdravil.