Študija je ugotovila, da več kot polovica Indijcev ne more pravilno uporabiti kondoma, saj so njihovi penisi pač premajhni.

Raziskovalci so ne le temeljito izmerili spolne organe 1200-tim Indijcem, temveč so nato še preverili, ali je njihov vzorec res reprezentativen za celotno državo. Rezultat: 60 odstotkov Indijcev ima v povprečju za 3-5 centimetrov manjše penise od mednarodnega standarda, ki se uporablja za izdelavo kondomov.

''Ljudje ne vedo, da obstajajo tudi manjši''

Doktor Chander Puri, specialist za reproduktivno znanst je za BBC dejal, da je več kot očitno, da Indija potrebuje po meri nartejene kondome. In čeprav se na prvi pogled problem indijskih moških zdi hudomušnim smešen, je pravzaprav resen. V več kot petini primerov indijskim parom med spolnim odnosom kondom ali pade z uda ali pa se strga, zato pa niti ne ščiti pred zanostivijo niti pred spolno prenosljivimi boleznimi, država pa ima že tako peto najvbijo okuženost s HIVom na svetu.

''Važna je tehnika''

Puri je dejal, da je Indijce sram stopiti v lekarno in prositi za manjše kondome, zato bi morali v trgovinah in avtomatih, ki prodajajo standardne kondome, biti na voljo tudi manjši. ''Manjši kondomi so na voljo v Indiji, le ljudje se tega ne zavedajo.''

Sramežljive moške je nagovoril tudi sam urednik indijske verzije moške revije Maxim, Sunil Mehra, ki je dejal, da se ne bi smeli počutiti sramotno, če imajo manjše ''orodje''. ''Velikost ni pomembna, važno je kaj z njim počnete!''