Na vrh seznama se je povzpel že skoraj pozabljeni zmaj Smaug, ki že nekaj časa spi na ogromnem kupu zlata, draguljev in starin. Ker je s prihajajočim filmom Hobbit pritegnil več pozornosti, so že skoraj fanatični opazovalci zmajev postali še bolj podžgani in z natančnejšo analizo njegovega skupnega premoženja ocenili, da se le-to giblje okoli 62 milijard dolarjev, kar je 16 odstotkov več od predhodnih ocen.

Na drugo mesto se je po kontroverznem zaključku dirke okoli sveta zavihtel Skopušnikov največji sovražnik Flintheart Glomgold, ki je po dobljeni stavi in prevzemu celotnega Skopušnikovega premoženja vreden 51,9 milijarde dolarjev. Skopušnik se je po dirki pritožil, da mu je nekdo s sumljivimi prijemi prizemljil cepelin. Prisegel je, da si bo povrnil premoženje.

Med novinci na lestvici pa se je letos pojavil tudi stari lisjak Tywin Lannister, o katerem se šušlja, da je za nekaj zlatnikov bogatejši vsakič, ko sede na veliko potrebo. Zaradi gospodarske krize, ki jo je izzvala vojna, je Železna banka iz Bravosa kroni razdeljenih Sedmih kraljestev znižala bonitetno oceno. Višje obrestne mere so premoženje glavnega posojevalca Železnemu prestolu in glavarja rodbine Lannister dvignile na 2,1 milijardo dolarjev, kar je bilo dovolj za 12. mesto.

Forbes je do rezultatov prišel na podlagi analiz virov o domišljijskih likih, vrednost kapitala pa so primerjali in ocenili na podlagi obstoječih dobrin in sprememb vrednosti borznih listin. Zadnji izračuni so nato izpeljani s ščepcem soli in pripravljenostjo, da se tu in tam kaj prilagodi sili.

Celotna lestvica:

1. Smaug (Hobbit) 62 milijard dolarjev

2. Flintheart Glomgold (Skopušnikov največji sovražnik ) 51,9 milijarde dolarjev

3. Carlisle Cullen (Somrak) 36,3 milijarde dolarjev

4. Jed Clampett (Beverly Hillbillies) 9,8 milijarde dolarjev

5. Tony Stark (Iron Man) 9,3 milijarde dolarjev

6. Richie Rich 8,9 milijarde dolarjev

7. Charles Foster Kane (Državljan Kane) 8,3 milijarde dolarjev

8. Bruce Wayne (Batman) 6,9 milijarde dolarjev

9. Forrest Gump (Forrest Gump) 5,7 milijarde dolarjev

10. Gospod Monopoli 2,5 milijarde dolarjev

11. Lisbeth Salander (Milenijska trilogija) 2,4 milijarde dolarjev

12. Tywin Lannister (Igra prestolov) 2,1 milijarda dolarjev

13. C. Montgomery Burns (Simpsonovi) 1,3 milijarde dolarjev

14. Robert Crawley (Downton Abbey) 1,1 milijarda dolarjev

15. Jo Bennett (Pisarna) 1 milijarda