Haywardovi sosedi so se lahko oddahnili potem, ko je bil obsojen na 14 mesecev zapora. Patricia Jones ter Jim in Jill Thomas so pred sodiščem povedali, da jim je sosed več let grenil življenje. "Bilo je deset peklenskih let. Nismo se mogli sprostiti, neprestano smo čakali in razmišljali, kaj bo naredil. Sedaj, ko ga ni več, nismo prisiljeni razmišljati, če je tiho, ker vohuni za nami,“ je povedala Jonesova.

Sicer 67-letna Patricia Jones je pred desetimi leti pazila Haywardove otroke, ko pa zaradi starosti ni bila več sposobna skrbeti za njih, so se začele soseske težave. Hayward je pričel praskati po njenih zidovih, ji metati kamenje na streho, neprestano pa jo je opazoval, poroča Daily Mail. Jonesova dodaja, da tega ni počel v valovih, temveč neprestano, verjame pa, da je odgovoren tudi za več sto klicev taksijev in dostave kitajske hrane, ki so prihajali na njen naslov.

Zakonca Thomas sta povedala, da je sosedovo norenje s časom pričelo imeti negativne učinke tudi na njuno hči, ki ima cerebralno paralizo. Hayward ji je z avtom in smetmi namreč blokiral dostop do hiše, imel je tudi zelo glasno glasbo, hišo je obmetaval z jajci, blatom in hrano, na dvorišče pa je postavil kamere, da jih lahko neprestano nadzira.