Italijanski levo usmerjeni časnik La Repubblica je danes objavil posnetek pogovora med Ruby in eno njenih prijateljic, v katerem Ruby pojasnjuje, da so Berlusconi in njegova ekipa zaskrbljeni, ker je bila mladoletna. Zato ji je dejal, da nikakor ne sme povedati resnice.

Telefonski pogovor je italijanska policija posnela oktobra leta 2010, v njem pa Ruby navaja še, da je zaradi prispevkov v časopisih na temo zabav in njene mladoletnosti pri Berlusconijevih ljudeh zelo napeto.

Italijanski časnik navaja, da so se za objavo izvirnih prisluhov odločili, ker je bivši premier nedavno dejal, da so objavljeni prepisi prisluhov daleč od resnice. V prihodnjih dneh obljubljajo objavo dodatnih prisluhov.

Berlusconi se je minuli petek prvič pojavil na sojenju v tej zadevi in po poročanju italijanskih medijev pojasnil, da vzdržuje 42 žensk in da vsaka mesečno od njega prejme najmanj 2500 evrov.

Dejal je, da so jih njihovi prijatelji zapustili, njihovi starši pa so morali zapreti podjetja, in to samo zato, ker so se pri njem udeleževale navadnih večerij. Sodni proces jim je, tako Berlusconi, uničil življenje.

Berlusconi se na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko Ruby, kar je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen.

Poleg tega ga obtožnica bremeni še zlorabe položaja, ker je s klicem na policijo to isto prostitutko spravil iz zapora, kjer se je znašla zaradi kraje. V tem primeru mu grozi do 12 let zaporne kazni.