Na seznamu predmetov, ki so jih poslanci in zaposleni v britanskem parlamentu pogrešili v obdobju od junija lani do 22. marca letos, so se znašli še potni list, ura, tiskalnik, prenosni računalnik, dva ipada, dve torbi in voziček s knjigami, ugotavlja komisija spodnjega doma parlamenta.

Seznam ukradenih predmetov so danes objavili, potem ko je laburistični poslanec Keith Vaz zastavil poslansko vprašanje. Vaz je namreč lani ostal brez prenosnega računalnika in ipada, ki so mu ju lani ukradli iz njegove pisarne. "Bil sem pretresen in zelo razočaran, ko sem izvedel, da smo kljub temu, da je parlament eno najbolj zavarovanih poslopij v Evropi, v prvih treh mesecih leta 2012 že dosegli polovico tatvin v lanskem letu," je opozoril Vaz. Poslanec trdi, da znotraj parlamenta deluje skupina tatov. Ob tem upa, da jih bodo oblasti čimprej prijele.

Marca naj bi vlomili tudi v pisarne vodje britanske opozicije, laburista Eda Milibanda, kar je izzvalo nemalo razburjenja. O tem, ali je kaj izginilo, ne poročajo. Okrog Westminstrske palače v središču Londona, v kateri domuje parlament, sicer veljajo strogi varnostni ukrepi. Pred vhodi stojijo oboroženi policisti, na območju parlamenta pa izvajajo redne patrulje. A to, kot kaže, ni bilo dovolj.