"Bil sem prestrašen in nisem vedel kje sem. Ljudi sem spraševal za pomoč," je dejal Saroo. V Kauluti je postal berač in se naučil braniti sam sebe. Nekoč je do njega stopil moški, ki mu je ponudil hrano in zavetje ter možnost, da se vrne domov. Saroo je bil sumljiv. "Menil sem, da ne bo prijazen, zato sem pobegnil."

Nazadnje ga je sprejela sirotišnica in mu organizirala posvojitev. Sprejel ga je par s Tasmanije. "Sprejel sem, da sem se izgubil in da poti nazaj več ni, zato sem bil vesel, da odhajam v Avstralijo." Saroo se je na Tasmaniji počutil odlično, a sčasoma ga je prevzela želja, da najde svojo mamo. Še vedno je imel zelo žive sanje o svoji mami, zato jo je začel iskati prek Google Eartha.

Zelo kmalu je našel mesto Khandwa in kraje, kjer se je igral kot otrok. Nazadnje je vendarle našel tudi svojo mamo. "Prijela me je za roko in me odpeljala v svojo hišo. Bila je brez besed. Po 25 letih mislim, da se ji je zdelo, da vidi duha," je dejal Saroo. Čeprav je bila prepričana, da je umrl, ji je jasnovidka povedala, da ga bo nekega dne vendarle ponovno videla. "Dala mi je energijo, da sem ta dan dočakala," je pojasnila Saroojeva mama.