Okrožno sodišče v regiji Čeljabinsk v gorovju Ural je Julijo Beljajevo priznalo kot Anino mamo, kar pomeni, da se bo spremenilo ime matere na rojstnem listu.

Starši, vpleteni v ta primer, so lani uspešno tožili porodnišnico. Vsaka družina je dobila odškodnino v višini 100.000 ameriških dolarjev za napako, ki se je zgodila leta 1998.

Primer je v Rusiji naletel na veliko zanimanje, med drugim tudi zaradi kulturnih razlik med družinama, vpletenima v zamenjavo otrok. Ano je nebiološki oče, ki izvira iz Tadžikistana, vzgajal kot muslimanko.

Da deklica, ki jo je vzgajala, ni njena biološka hčerka, je Beljajeva ugotovila šele, ko je njen nekdanji mož izpodbijal očetovstvo. DNK testi so namreč pokazali, da nobeden od njiju ni biološki starš Irine.

Krušni oče biološke hčerke Beljajeve, Ane, ki se je medtem prav tako ločil od svoje žene, je sicer nasprotoval ugotavljanju starševstva, vendar je končno odločitev prepustil Ani. Ta se je odločila, da vendarle želi vedeti, kdo so njeni biološki starši. Krušni oče bo sicer na rojstnem listu ostal vpisan kot oče.

Nobena od deklic sicer ne namerava zapustiti krušnih staršev, ki so ju vzgajali vsa ta leta.