Discovery je pričel z oddajanjem oddaje Man vs. Wild leta 2006 in šesto sezono zaključil avgusta lani. Glede na to, da so bili z zvezdnikom v sporih glede že sklenjenih dogovorov in podpisanih pogodb, so se odločili, da z Gryllsom prekinejo vse poslovne vezi.

Odvisen od adrenalina?

V izjavi za The Hollywood Reporter je Discoveryjeva predstavnica Heather Krug obrazložila, da si je Grylls želel nadaljevati z ustvarjanjem šokantnih vsebin življenja na robu, ker mu je snemanje takšnih oddaj v veselje in ker to želi dati svojim oboževalcem . "Na žalost Discovery Channel in Bear Grylls nista mogla uskladiti interesov, saj se britanski zvezdnik ni mogel strinjati z željo Discoveryja, da bi pričeli s snemanjem popolnoma drugačnih vsebin.“

Več kot milijon gledalcev

Oddaja Man vs. Wild je prikazovala skrajne situacije preživetja v naravi in je imela povprečno 1,1 milijon gledalcev. Oddajali so jo tudi na britanskem kanalu Channel 4. Zaradi krajše prepovedi oddaje na tem kanalu, ker naj bi bila oddaja preveč nevarna, je Grylls pričel izpostavljati dejstvo, da v resnici ni prepuščen sam sebi v naravi in da je z njim snemalna ekipa, ki jo je po prepovedi pričel dodatno naslavljati in letno posnel še dodatno epizodo, ki je prikazovala, kako so bile narejene epizode iz sezone.

Sodelovanja s slavnimi

V času oddajanja je postal priljubljen tudi med slavnimi, ki so se mu včasih kot gostje pridružili na podvigu. Spodaj si lahko ogledate izsek iz oddaje, v kateri je gostoval Jake Gyllenhaal. Slednjega ste lahko gledali v filmih Ljubezen in druge droge, Gora Brokeback in v Izvorni kodi.