Za svojo zadnjo predstavo na televiziji bi si morda Romney še prislužil kako povprečno oceno, ocenjuje Time, a potem je šlo vse po vodi, ko je ponovno hotel citirati enega od likov v legendarni humoristični seriji Seinfeld.

In kot že enkrat poprej je ne le celotno frazo povedal narobe, pripisal jo je celo napačnemu liku iz serije. ''Kot bi rekel George Constanza, ko ti ploskajo, prenehaj,'' je nadebudno izjavil Romney.

Ne le, da je stavek, ki ga je hotel ponoviti, izrekel glavni lik serije, Jerry Seinfeld, rekel je tudi nekaj povsem drugačnega, kar se je glasilo takole: ''Zabavnjaštvo, George. Ko ti uspe zadeti tisto visoko noto, rečeš lahko noč in odideš z odra.''

Izjava Romneyja je tako zbodla v ušesa, da se je na Twitterju takoj razvila debata, v kateri je par pikrih na njegov račun pridal še celo sam George Constanza, torej Jason Alexander: ''Navdušen nad dejstvom, da je Romneyju všeč moj karakter. Tudi meni je bil včasih všeč njegov karakter. Če bi le ponovno postal, to kar je bil prej, bi bil super kandidat.''

Da, več kot očitno Romneyjeva ekipa za preučevanje Seinfelda nima vsega od kontrolo, saj je to, kot rečeno, že drugič, ko je Romney hotel povedati isto frazo, pa mu to ni uspelo. In kar je še huje, že ko se je zmotil prvič, so mu to vrgli pod nos, pa si tega, kot je videti, ni nikamor zabeležil.