Aktivistična skupina SHARK (Živalim izkazujemo spoštovanje in prijaznost) se je v nedeljo odpravila na plantažo Broxton Bridge blizu južnokarolinskega mesta Erhardt. V zrak so poslali majhen helikopter na daljinsko upravljanje in z njim poskušali posneti streljanje golobov.

Lokalni mediji poročajo, da je policija poskušala preprečiti vzlet brezpilotnega helikopterja, a je skupina vztrajala. Helikopter je vzletel, nato pa se je slišalo več strelov. Naposled je nekdo od strelcev zadel helikopter, ki je strmoglavil na tla.

Brezpilotna nadzorna letala postajajo vse bolj pogosta tudi med ameriško civilno populacijo. Podjetje Microdrones, ki je izdelalo helikopter, ki so ga uporabili aktivisti gibanja SHARK, je pred nekaj časa pričelo prodajati brezpilotno letalo, ki je namenjeno sledenju afriškim živalim v divjini, da bi uporabnikom omogočilo ujeti do sedaj nedostopnih posnetkov.

Prejšnji teden je amaterski uporabnik brezpilotnega letala opazil reko krvi, ki je tekla iz klavnice v Teksasu in tako sprožil preiskavo incidenta. Od novih brezpilotnih sistemov pa si koristi obetajo tudi paparaci.