Loretova mati Charlotte Lobjoie naj bi s Hitlerjem imela afero junijske noči leta 1917, ko je imela Charlotte 16 let. Loret se je rodil marca 1918. Ime očeta, ki otroka ni nikoli priznal, je mati sinu razkrila tik pred svojo smrtjo leta 1950. Zanimivo dejstvo zgodbe je tudi ta, da se je Loret leta 1939 pridružil Francoskemu odporniškemu gibanju in se tako boril proti nacističnim silam, pri čemer ni vedel, da je voditelj okupatorjev njegov oče.

Vse do svoje smrti je Loret verjel, da je sin Adolfa Hitlerja, ki je umrl leta 1945 v 56. letu starosti, pri čemer se je zanašal na izsledke dveh raziskav. Prva je bila izvedena na heidelberški univerzi leta 1981, druga pa se je usmerila v analizo rokopisa, ki je pokazala podobnost pisave med Loretom in diktatorjem. V raziskavi, ki sicer niso podale neizpodbitnih dokazov, so bili vključeni genetiki, zgodovinarji in grafologi.

"Sem Hilterjev sin. Kaj naj storim?"

Ime očeta je Loret razkril pariškemu odvetniku Francoisu Gibaultu že leta 1979. Rekel naj bi mu: "Sem Hitlerjev sin. Kaj naj storim?“ je za francoski časopis Le Pointe povedal odvetnik, ki ni mogel verjeti svojim ušesom. Moški pred njim je bil visok, govori je odlično francoščino brez naglasa in zavzemal se je za drugačna načela kot nacistični voditelj, poroča francoski časnik.

Okoliščine svojega rojstva tako Charlottina družina kot tudi Loret ni poznal vse do leta 1950, ko mu je mati povedala za očetovo ime. S Hitlerjem naj bi ostala v stiku do leta 1930, ker naj bi ta za otroka pošiljal denar, ne pa sina tudi uradno priznal za svojega.

Pot iskanja resnice o svojem očetu je Loret zapisal v svoji knjigi, ki pa bo ponovno izšla dopolnjena z novimi raziskavami, katere bodo dopolnjevale trditve že preminulega Hitlerjevega sina.