Deček, ki je znan pod imenom Ray, je lani pozno poleti prikorakal v Berlin in policijo prosil za pomoč, ker naj bi njegov oče, ki ga je po mamini prometni nesreči pred petimi leti vzgajal v gozdu, nenadoma umrl. Trdil je, da je očeta pokopal v plitvem grobu in da nima nobenih drugih preživelih sorodnikov. S seboj je nosil šotor, v katerem naj bi živel zadnjih pet let.

Šotor ni izgledal, kot da bi utrpel vremenske uplive petih let, deček je bil lepo urejen in dobro oblečen, prav tako v zadnjih desetih letih ni v Nemčiji umrla niti ena ženska z imenom Doreen, kot je deček trdil, da je bilo ime njegovi mami. Domnevnega očetovega grobišča ni bilo mogoče najti v nobenem od okoliških gozdov.

Vse kar je deček povedal se je izkazalo za laž ali pa je bilo nemogoče preveriti. Zaradi dogodkov, ki jih je deček opisoval so ga ocenili za fantazista. Najbolj zanimivo je bilo to, da se deček ni želel izpostavljati v javnosti in ni dovolil, da ga fotografirajo. Zato mediji o dečku ne povedo veliko, niti tega, kaj se trenutno dogaja z njim.

Javilo se je veliko posameznikov, ki so trdili, da so njegovi sorodniki, a nihče od njih ni bil pravi, zato so oblasti prepričane, da o dečku nikoli ne bodo izvedeli prave zgodbe.