V novi knjigi duhovnik Amorth, sicer izganjalec hudiča v rimski škofiji, opisuje, kako je še z dvema asistentkama na mašo papeža Benedikta XVI., maja leta 2009, pripeljal dva obsedena Italijana. Zadnji izganjalec – moj boj proti hudiču vsebuje trditev, da je že sama prisotnost papeža moška ozdravila demonskih sil.

Duhovnik Amorth in še dve asistentki sta z obsedenima Italijanoma sedeli na trgu Svetega Petra, medtem ko se je med množico v svojem papamobilu popeljal papež. Moška Marco in Giovanni sta sedela na sedežih za invalide in ko se jima je približal papež, se je eden izmed njih začel čudno vesti, je zapisal Amorth.

Marco in Givanni sta drgetala in škripala z zobmi. Asistentka je Giovannija prosila, naj se brzda, on pa ji je odgovoril, da ni Giovanni. Tudi glas ni bil njegov, je dejal duhovnik Amorth. Ko je papež stopil iz vozila, sta moška padla na tla. "S čeli sta udarila ob tla. Pripadniki švicarske garde so ju opazovali, a niso ukrepali,“ je pojasnil Amorth.

"Giovanni in Marco sta ječala in kričala. Tresla sta se, slinila in se vedla kot da bi bila blazna. Papež ju je opazoval, nato dvignil roko in ju blagoslovil. Moška sta se odzvala kot da bi jih udaril, njuna telesa je premaknilo za tri metre nazaj. Prenehala sta kričati in začela neustavljivo jokati," je opisal duhovnik Amorth.

Vatikan zanikal sodelovanje pri obredu

Avtor knjige, ki naj bi opravil več tisoč obredov izganjanj hudiča, je zapisal: "Nobena skrivnost ni, da papež lahko s svojimi dejanji ali beseda izžene satana. Že njegova prisotnost vpliva na obsedene." Federico Lombardi, tiskovni predstavnik Vatikana, je že zanikal, da bi papež vedel, da sta med prisotnimi tudi moška, ki sta bila obsedena s hudičem. Amorthove trditve so sicer Vatikan že večkrat postavile v precej neprijeten položaj.

Novembra lansko leto je jogo označil za "zlobno", saj naj bi vodila v hinduizem in druga azijska religiozna prepričanja, ki verjamejo v reinkarnacijo. Nasprotoval je tudi filmom in knjigam o Harryju Potterju, saj naj bi otroke prepričevale v obstoj črne magije.

Amorth je še dodal, da hudič preučuje vse naše prednosti in slabosti, v knjigi pa je sicer navedel, da se on ne boji hudiča, temveč hudič njega.